Activiteiten
Films, dans en cabaret in Theater Ludens

Dit is het programma tot en met 11 juni  van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 2 juni: Filmhuis / The Singing Club / Verenigd Koninkrijk 2019. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00. 

Komedie van Peter Cattaneo.  Met o.a. Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Emma Lowndes, Gaby French en Lara Rossi. Een groep vrouwen waarvan de partners soldaten zijn die in Afghanistan dienen, vormen samen een koor om hun eenzaamheid te verzachten, en bevinden zich al snel in het middelpunt van een mediasensatie.

Donderdag 2 juni: Filmhuis / I am Greta / Zweden 2020. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas; € 8,00. 

Documentaire  Regie: Nathan Grossman. ‘Mijn naam is Greta en ik ben vijftien jaar’. Dat zegt een nors kijkend meisje met twee vlechten tegen voorbijgangers, terwijl ze voor het Zweedse parlementsgebouw zit. Het is vrijdag en de vijftienjarige Greta Thunberg staakt. Voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Regisseur Grossman is erbij, legt haar prille protest vast en is er ook getuige van hoe ze – ondanks Asperger – in de jaren daarna uitgroeit tot het boegbeeld van de milieuactivisten. De documentaire neemt ons mee naar plaatsen waar geen andere camera’s geweest zijn, maar zit zo vol goede bedoelingen en strijdbare muziek, dat je er horendol van wordt.

Donderdag 9 juni: Film /  Once were brothers. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

The Band, de legendarische rockformatie die begon als begeleidingsgroep van Ronnie Hawkins en Bob Dylan, had vijf leden. In deze documentaire blikt één van hen, gitarist Robbie Robertson, terug op de glory days. En dus is Once Were Brothers een behoorlijk subjectieve geschiedenisles. Wat zich af en toe wreekt, vooral wanneer er conflicten ter sprake komen. Los daarvan is dit echter een voorbeeldige rockumentary, vol prachtig archiefmateriaal en amusante anekdotes, die smakelijk worden opgediend door Robertson zelf en tijdgenoten als Eric Clapton en Bruce Springsteen.

Vrijdag 10 juni: Dans / Holland Dance Festival / Talent on the move tournee 2022 . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50 .

Maak nu al kennis met de sterren van morgen . Van Jiří Kylián tot Hans van Manen, van  Cayetano  Soto tot Hofesh  Shechter: de keur aan wereldvermaarde choreografen van wie afgelopen jaren werk te zien was tijdens de opeenvolgende ‘Talent On The Move’-edities is indrukwekkend groot en gevarieerd. ‘Talent On The Move’ is het jaarlijkse tourneeprogramma van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Dance Company, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans.

De jaarlijkse tournee van ‘Talent On The Move’ is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival heeft zijn thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert het hele jaar door vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen en projecten, met als hoogtepunt de tweejaarlijkse, wereldwijd befaamde dansbiënnale in Den Haag. Codarts Rotterdam heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de studenten profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden jong toptalent graag een landelijk podium, een initiatief dat afgelopen jaar ook op veel bijval van Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven kon rekenen. Door ‘Talent On The Move’ kunnen de dansers uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring opdoen, want jaarlijks is het programma in ongeveer dertig steden in Nederland te zien. In 2018 sloten de jonge dansers hun tournee zelfs af met twee zeer succesvolle voorstellingen in het Ailey Citigroup Theater in New York City.

Zaterdag 11 juni: Cabaret / Pieter Jouke / Laars Lappen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”  en ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Hij geeft u alvast alle antwoorden. Dan zoeken we daar later de vragen wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een besmet jasje. Maar dan leuk, absurd leuk…  Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al.

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’  PadoemPatsss(BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter