Nieuws
Alleen ‘verwachtingen’ rond lege Totalgebouw

Wethouder Astrid van Eekelen verwacht nog voor de zomer een anterieure overeenkomst met vastgoedontwikkelaar Borghese te kunnen sluiten over sloop/nieuwbouw van het al jaren leegstaande Totalkantoor Oosteinde/Oude Trambaan. Op basis daarvan verwacht de bestuurder dan nog dit jaar een bestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning bij de gemeenteraad te kunnen neerleggen. Alsdan verwacht zij een bouwstart begin 2023.

Dat blijkt uit antwoorden van de wethouder op vragen van CDA-fractieleider Ron van Duffelen. Het pand werd al geruime tijd geleden intern gestript. Een sloop bleef echter uit. In plaats van het kantoor en de parkeerplaatsen er om heen moeten er 289 woningen komen. Die plannen liggen er ook al jaren.

Dat er nog geen anterieure overeenkomst ligt komt omdat gemeente en Borghese het niet eens kunnen worden over de hoogte van het bedrag dat Borghese de gemeente moet betalen voor het inrichten van de openbare ruimte in het kader van het bouwplan.

Het terrein rond het Totalkantoor is afgesloten met hekken en wordt elektronisch bewaakt. De aannemer laat periodiek controleronden lopen.

Overigens ontkent de wethouder dat bouwprojecten in de gemeente last hebben van regels inzake stikstofneerslag in natuurgebieden. Volgens haar zijn er geen bouwprojecten die op grond van die stikstofneerslag een natuurvergunning van de provincie nodig zouden hebben. De provincie heeft die vergunning vrijwel niet af.

 

Het is overigens aan ontwikkelaars om te voldoen aan stikstikstofnormen bij hun projecten. De gemeente controleert zulks via het zogenoemde Aerius-systeem dat door het rijk is ontwikkeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter