Nieuws
Cybercriminaliteit neemt af met 15,2%

In Zuid-Holland is het aantal gevallen van cybercriminaliteit in het eerste kwartaal van 2022 met 15,2% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is een licht sterkere daling dan de landelijke afname van 14,8%. Toch komen digitale misdrijven in Zuid-Holland momenteel nog altijd veel vaker voor dan vóór de coronacrisis. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van meest recente politiecijfers.

In de eerste drie maanden van dit jaar werden er in Zuid-Holland 329 meldingen van cybercrimes, zoals WhatsApp-fraude of phishing, geregistreerd bij de politie. Vorig jaar meldden nog 388 Zuid-Hollanders een digitaal misdrijf, terwijl zo’n misdrijf in 2019 nog slechts 131 keer voorkwam.

De kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit is het grootst in Zuidplas. In deze gemeente vonden – ten opzichte van het aantal inwoners – de meeste cybercrimes plaats in het eerste kwartaal van 2022.  Niet overal in Zuid-Holland daalde het aantal gevallen van cybercrime. Op Goeree-Overflakkee steeg het aantal aangiftes juist van één naar zeven. Ook in Katwijk (+150%) en Capelle aan den IJssel (+125%) steeg het aantal meldingen sterk. (Foto: Sora Shimazaki)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter