Nieuws
Eerste verlies voor VCC

Met oerdegelijk cricket heeft VOC koploper Voorburg CC de eerste nederlaag toegebracht. Gedisciplineerd bowlen en fielden leidde ertoe dat VCC niet verder kwam dan 153 runs. VOC overtrof deze magere score al in de 37e over.

Na het voortijdige vertrek van drie topbatsmen keek VCC tegen een tussenstand aan van 20 runs voor drie wickets in de twaalfde over. Voor de derde keer in vier wedstrijden was de Voorburgse hoop gevestigd op Logan van Beek. Samen met Delano Potgieter maakte hij (25) zestig runs voor het vijfde wicket. 99 voor vijf in de 33e over was een tussenstand die al beduidend meer perspectief bood.

Nu was het de vraag of VCC een late middle order had die Potgieter steun kon bieden. Hingorani deed dat met 26 runs. Probleem was wel dat de run rate al de tijd bleef hangen rond de slechts drie runs per over. Het werd 130 voor 7 in de 41e over toen Potgieter (65) werd gevangen. Duidelijk was dat er geen hoge eindscore in zat voor VCC: 153 werden het er slechts.

De top-3 van beide Topklassepoules plaatsen zich straks voor de kampioenspoule. Er is dus nog geen vuiltje aan de lucht voor VCC, dat zich nog altijd op de eerste plaats van Poule B weet, mede dankzij eenvoudige winst op Dosti op Hemelvaartsdag. (Foto: Delano Potgieter op weg naar 65 runs voor VCC.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter