Nieuws
Geen bewakers moreel kompas gemeente

De secretarissen van de gemeentelijke Commissie voor de bezwaarschriften zijn geen bewakers van het moreel kompas bij de ambtelijke organisatie. Dat heeft burgemeester Jules Bijl het VVD-gemeenteraadslid Guus Beek in antwoorden op vragen laten weten.

‘Nee, de secretarissen dragen die verantwoordelijkheid niet. Zij zijn wel mede verantwoordelijk voor het goede gesprek met betrokken collega’s binnen de organisatie over de aanbevelingen van de commissie aan de gemeente, opdat deze aanbevelingen leiden tot betere dienstverlening. Dat geldt ook voor de aanbeveling om oog te houden voor de menselijke maat bij de uitvoering van wet- en regelgeving’, aldus Bijl.

In het jaarverslag 2021 van de Commissie voor de bezwaarschriften stond een passage waaruit viel af te leiden dat de gemeente het moreel kompas scherper moest afstellen, waarbij de behoefte van de bezwaarmaker centraal moest staan. Juridische professionals, waaronder de secretarissen, moesten daarvoor gaan zorgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter