Nieuws
‘Rechtencheck’ ontvangers bijstand: 0,5 miljoen besparing

B&W willen door een zogenoemde ‘rechtencheck’ bij ontvangers van een bijstandsuitkering met ingang van komend jaar 540.000 euro besparen. Dat blijkt uit de zogenoemde Kaderbrief over de begroting 2023. Of het bedrag haalbaar is, hangt echter af van hetgeen er ontdekt wordt bij de check, aldus B&W.

‘Binnen het project rechtencheck worden inwoners met een bijstandsuitkering persoonlijk gesproken, waarbij enerzijds de rechtmatigheid van de bijstandsuitkering wordt gecontroleerd en anderzijds wordt bezien welke ondersteuning (verder) geboden kan worden’.

‘Daarbij wordt bekeken op welke voorzieningen nog meer recht bestaat, maar waar geen gebruik van wordt gemaakt. Ook wordt bekeken of er een aanvullende hulpvraag bestaat en wordt de inwoner waar nodig doorverwezen’.

De besparing van 540.000 euro per jaar is gebaseerd op de opsporing van vijftien gevallen van oneigenlijk gebruik of misbruik van regelingen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter