Nieuws
Oekraïnse school Leidschendam begonnen

De Oekraïnse school in De Haar 200 Leidschendam is gisteren gestart. Er waren twaalf leerlingen. Binnenkort komen er nog eens 59 Oekraïnse kinderen uit een andere school bij. De lessen lopen van 09.15 tot 15.15. Ze worden voor driekwart in het Oekraïns gegeven, voor de rest in het Nederlands. Leerkrachten zijn Oekraïnse moeders die met hun kinderen zijn gevlucht, en Nederlandse onderwijzers.

De school is inmiddels provisorisch opgeknapt zodat enkele lokalen bruikbaar zijn om les in te geven, inclusief kingsize beeldschermen. Aan de buitenruimte wordt nog gewerkt. Ondertussen krijgt de school zowel van particulieren als andere scholen spullen die bij de lessen of het spelen gebruikt kunnen worden. Voor de verdeling in het taalgebruik bij de lessen is gekozen omdat ervan uit wordt gegaan dat de kinderen met hun moeders weer terugkeren naar Oekraïne. De gemeente heeft het gebouw voor maximaal twee jaar beschikbaar gesteld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter