Nieuws
Ook streekvervoer plat

Morgen, woensdag 1 juni, ligt het streekvervoer grotendeels plat. Vakbond FNV heeft een staking uitgeroepen ter ondersteuning van de eis voor een betere CAO. Het CNV is wel akkoord gegaan met een nieuwe CAO. Een deel van het streekvervoer, in de regio verzorgd door ESB, zal daardoor wel rijden. Welke bussen er wanneer rijden is echter volstrekt onduidelijk.

Zoals al eerder bekend werd staakt het HTM-personeel op donderdag. Dit uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe CAO. De vakbonden eisen vijf procent meer loon voor het HTM-personeel, het vervoersbedrijf biedt 3,1 procent. De staking treft ook RandstadRail naar Zoetermeer. De metro naar Rotterdam blijft wel rijden. Die wordt door de Rotterdamse RET verzorgt.

HTM heeft ondertussen bekend gemaakt het eerdere besluit dertien haltes uit dienst te nemen, niet terug te draaien. Ook heeft men laten weten wegens personeelsproblemen te gaan snijden in de zomerdienstregeling. Dat is al eerder door Vlietnieuws gemeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter