Nieuws
Vier dagen files door Mall-bezoek

Donderdag tot en met zondag hebben de wegen rond de Mall, met name de N14, vastgestaan door bezoekers van het winkelcentrum. In februari stemde de gemeenteraad in met een pakket maatregelen die aan die periodieke verkeerschaos een einde zouden moeten maken. Tot nu toe is echter geen enkele maatregel doorgevoerd. Een woordvoerster van B&W geeft de volgende verklaring af:

‘Tijdens afgelopen Hemelvaartsweekend was het in heel Nederland heel druk bij de grote attracties. Ook bij de outlet van Roermond en Bataviastad waren er lange files.

Eind februari heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan voor de verbetering van de verkeerssituatie rondom de Mall. Sindsdien zijn we hard bezig om de daaruit te verwachten verbeteringen mogelijk te maken. Omdat het gaat om structurele ingrepen heeft dit tijd nodig om te realiseren. Intussen blijven we doen wat we vorig jaar zijn begonnen en dat is om de verkeersstromen zo goed mogelijk te begeleiden naar en van de Mall.

De structurele maatregelen zijn er op gericht de verkeerssituatie op de meeste dagen van het jaar soepel te laten verlopen. Denk daarbij aan een aantal fysieke ingrepen aan de Heuvelweg ter hoogte van het politiebureau en de halte Heuvelweg, aanpassingen aan de verkeerslichten en, in samenwerking met RWS, aanpassing van de parkeerroutegeleiding.

Maar er zullen ook dan altijd situaties zijn waarop er meer verkeer is dan wat de wegen en de parkeerterreinen bij de Mall aan kunnen. Dit was bij het vroegere winkelcentrum ook al zo.

Daarnaast zetten we in op het stimuleren van reizigers om anders dan met de auto te reizen. Hiervoor zijn we nu de voorbereidingen aan het treffen zodat we daar na de zomer van kunnen profiteren’.

Aanstaande zondag en maandag is het Pinksteren. Dan wordt opnieuw grote drukte rond de Mall verwacht. (illustratieve foto Ressiva. In gele cirkels verkeersregelaars)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter