Nieuws
Effect Rotterdamsebaan gering

Het gebruik van de Rotterdamsebaan blijft achter bij de verwachting. Eind 2021 maakten dagelijks 19.549 automobilisten gebruik van de tunnel tussen A13/A4 en de Binckhorst. Er was gerekend op 30.000 tot 35.000 auto’s per dag. De weg werd op 19 februari 2021 opengesteld.

Volgens de Haagse wethouder Anne Mulder zal de situatie pas veranderen ‘als gewenning en kennis van de route bij de weggebruikers en navigatiesystemen is opgetreden en er geen (in-) directe gevolgen meer zijn door coronamaatregelen’. Dat schrijft hij in een brief aan zijn gemeenteraad.

De bestuurder stelt dat er door de coronapandemie vorig jaar 9,5 procent minder verkeer van en naar Den Haag reed dan in het laatste jaar voor conona (2019). Uit onderzoek is wel gebleken dat de Rotterdamsebaan geen effect heeft gehad op de hoeveelheid verkeer op omliggende lokale wegen. Op die wegen stijgen de reistijden, vooral vanwege meer filevorming in de avondspits.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter