Nieuws
Gemeente weet van niets

De gemeente Den Haag wil in het Molenvlietpark bij Drievliet een aantal projecten realiseren in verband met archeologische vondsten gedaan bij de aanleg van de Rotterdamsebaan. Dat is volgens B&W van Den Haag afgesproken met de collega’s in Leidschendam-Voorburg waarbij er tevens een relatie wordt gelegd met Forum Hadriani, de Romeinse stad in Voorburg-West, waar de Rottterdamsebaan onder door ging. Op het Raadhuis in Leidschendam zegt men echter van niets te weten. ‘Gemeente Den Haag heeft in de projectgroep aangegeven dat ze aan de Vlietzonezijde een kunstwerk wenst te plaatsen dat verwijst naar de Romeinse geschiedenis. Er zijn bij ons verder geen afspraken en geen financiële verplichtingen bekend omtrent dit kunstwerk’, aldus een woordvoerster van B&W. Die voegt daaraan toe: ‘Leidschendam-Voorburg is betrokken geweest bij het project Rotterdamsebaan. De Rotterdamsebaan loopt onder de resten van de Romeinse stad Forum Hadriani door, maar op een dusdanige diepte dat er geen archeologische resten zijn verstoord of aangetast. Wel zijn er in Den Haag Romeinse dakpannen ontdekt tijdens de aanleg van de Rotterdamsebaan’. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter