Nieuws
HTM waarschuwt voor staking

HTM heeft het publiek gewaarschuwd voor de staking van het personeel waarmee de vervoerder morgen wordt geconfronteerd:

‘De vakbonden hebben een staking aangekondigd bij HTM op donderdag 2 juni aanstaande. Het gevolg van de staking is dat trams en bussen die dag niet rijden. HTM vindt het zeer vervelend dat haar reizigers de dupe zijn van deze actie. De staking duurt de hele dag. HTM adviseert reizigers om www.htm.nl, social media of de HTM reisapp te raadplegen voor meer informatie. Ook worden reizigers geïnformeerd via de digitale informatieborden en OV-stewards op de halten.

HTM heeft een salarisaanbod gedaan van 3,1%. De coronacrisis heeft nog steeds een grote financiële impact op ons. Alhoewel de Rijksoverheid HTM steunt met een beschikbaarheidsvergoeding, moet het bedrijf 5-7% van de kosten zelf opbrengen. We beseffen dat we in onze vorige cao onderhandelingen al een groot gebaar hebben gevraagd van onze medewerkers door de nullijn vast te houden. HTM heeft toen ingezet op baanbehoud, het voorkomen van gedwongen ontslagen en het verder vormgeven van een ouderenregeling waarbij eerder stoppen met werken mogelijk wordt gemaakt. We realiseren ons ook dat de kosten voor het levensonderhoud zijn gestegen door de inflatie. Daarom hebben we in april een verbeterd eindbod gedaan om de vakbonden tegemoet te komen.

Op vrijdag 3 juni rijden de bussen en trams van HTM weer volgens de normale dienstregeling.

De servicewinkels in Zoetermeer en op Holland Spoor zijn op 2 juni gesloten. De servicewinkel op Den Haag Centraal Station is open volgens reguliere openingstijden’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter