Nieuws
Maartenscollege; kwart slag draaien

Het nieuwbouwplan voor het Maartenscollege in Voorburg voorziet erin dat de school een kwart slag draait. De vleugels aan de Marcellus Emantslaan en Aart van der Leeuwkade verdwijnen. In plaats daarvan komt er een nieuw schoolgebouw dat haaks op de Marcellus Emantslaan komt te staan. Het project moet in 2025/2026 gerealiseerd worden.

De nieuwe school krijgt een oppervlak van 10.221 vierkante meter; 2600 vierkante meter kleiner dan nu het geval is. Tegelijk moet het gebouw meer leerlingen kunnen gaan herbergen: van 1220 nu naar 1370. Wat dat betekent voor de hoogte van het gebouw is nog niet bekend.

De ingang van de school en de fietsenstalling voor de leerlingen zou aan de kant van de Aart van der Leeuwkade moeten komen. Het huidige stenen schoolplein daar wordt groen. De kapel blijft bestaan. Ook de Aart van der Leeuwkade zelf zou ter plekke groener moeten worden.

De school wil de twee gymzalen die men nu heeft behouden. Het nieuwe groene schoolplein zou ook dienst moeten doen voor sport en fitness. Het kunstgras voetbalveldje achter de school zou ook bij het nieuwbouwproject betrokken moeten worden.

Tijdens een recente bijeenkomst met buurtbewoners kwam naar voren dat die de zijuitgang van fietsers en scooters aan de Marcellus Emantslaan kwijt willen vanwege de verkeersveiligheid. Ook wil de buurt dat de nieuwbouw niet hoger wordt dan de school nu is (drie etages).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter