Nieuws
Coalitie VVD, GBLV, D66 staat

VVD, GBLV en D66 hebben een akkoord bereikt over de vorming van een coalitie die de komende vier jaar de gemeente gaat besturen. De drie partijen hebben 21 van de 35 zetels in de gemeenteraad in handen. Er is twee maanden over het akkoord onderhandeld.

Het coalitieakkoord heeft de titel ‘Verbinden, Vertrouwen, Vooruitgang’ gekregen. Het kwam tot stand onder leiding van formateur Paul de Krom (VVD). De drie partijen presenteren het akkoord, inclusief een financiële doorrekening van de plannen en de namen van de beoogd wethouders, op woensdag 8 juni. Een week later worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd in een extra gemeenteraadsvergadering.

VVD-lijsttrekker Astrid van Eekelen: ,,Het akkoord is op een hele natuurlijke wijze en in een hele goede sfeer tot stand gekomen. Namens de drie partijen wil ik Paul de Krom en de ambtelijke ondersteuning hartelijk bedanken voor hun begeleiding en hulp in dit proces. We kijken ernaar uit om met raad en inwoners te spreken over onze plannen en aan de slag te gaan.”

Astrid van Eekelen zelf heeft eerder aangegeven graag weer wethouder te willen worden. Dat dat geldt ook voor GBLV-lijsttrekker en onderhandelaar Bianca Bremer. Wouter Jorissen (D66-voorman en onderhandelaar) heeft een wethouderschap niet afgewezen.

De vertrekkende coalitie van VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie heeft vier wethouders. Bij de nieuwe coalitie zou de burgemeester meer beleidstaken moeten gaan uitvoeren. (Foto gemeente LV. Van links naar rechts: Paul de Krom, Bianca Bremer, Astrid van Eekelen, Wouter Jorissen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter