Activiteiten
Rock Station Festival met 40 jaar The Raspers

De Voorburgs band The Raspers bestaat 40 jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd tijdens het ROCK STATION FESTIVAL. Dit wordt zaterdag 18 en zondag 19 juni gehouden op het Stationsplein in Voorburg. Het festival begint zaterdag om 15.00 uur. De zaterdagmiddag opent  met twee tribute bands, bekend van het SBS6 televisieprogramma The Tribute. Het zijn  Celebrating Amy (Winehouse) en The Billy Joel Experience. De laatste haalde zelfs de finale van deze Battle of the Bands en speelde onlangs in een uitverkocht Ziggo Dome.

De avond opent rond 19.00 met als voorprogramma de band VTI, ‘runner up’ van de Popprijs L-V 2022, daarna is de beurt aan The Raspers. De entree voor de hele zaterdag is € 20,-, tickets via www.rockstation.nl

Op zondag 19 juni is er een programma voor de jeugd. ’s-Morgens is er een dansparade, onder leiding van Mira Moreno van Dans aan de Vliet. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen om 09.30 verzamelen in Park Vreugd en Rust bij de Koepel. Vanuit daar zullen zij gezamenlijk dansend, met muziek van drumband Ritmolanda op het Stationsplein arriveren waar zij getrakteerd worden op een voorstelling van jeugdtheater Studio Dondersteen. Daarna zal de middag verder gaan met de open dag van Drumschool Voorburg met live optredens van de leerlingen. De middag zal worden afgesloten met DJ Millean, die momenteel flink aan de weg timmert. De entree is de gehele zondag gratis.

De Voorburgse band The Raspers staat al flink wat jaren aan de top in het ‘cover-circuit’ en is bij velen bekend als ‘Hardest Working Band’ van Den Haag en omstreken. De band weet als geen ander sixties & seventies-rock, pop, soul en dance classics samen te voegen in één dampende muzikale ‘melting-pot’. Gitaar, bas, drums, vier zangstemmen en een saxofonist die ook nog eens keyboard en gitaar speelt, maken The Raspers tot een compacte formatie met een groots geluid. De vriendschap tussen deze mannen (buurjongens die hun jongensdroom waarmaakten maakt dat zij nu, 40 jaar later, nog steeds met hetzelfde enthousiasme en succes de landelijke podia bestormen. Voor het jubileumoptreden wordt de band aangevuld met een blazerssectie, waarmee ook de tweede live-CD werd opgenomen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter