Nieuws
Start bebouwing Vlietland 2023

Vlietland b.v., Kondor Wessels Vastgoed en DGI Ventures willen komend jaar starten met de bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Het betreft het gebied aan de noordkant van de plassen, naast de haven en het Waterfront. Het wordt omsloten door de Rietpolderweg. In totaal 22 hectare.

Het project staat bekend als Dutch Lake Residence. Het gaat om grondgebonden woningen en een horecavoorziening (restaurant). Voor die horecavoorziening wordt nog een uitbater gezocht. Het gaat om een gebied dat eigendom is van de provincie Zuid-Holland doch ligt binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De provincie heeft de grond in erfpacht uitgegeven aan Vlietland b.v.. Dat gebeurde al in 1984. De erfpacht loopt vanaf dit jaar nog 105 jaar. Vlietland b.v. kreeg ook het voorkeursrecht bij de exploitatie van een recreatiecentrum. Vlietland b.v. heeft ook opties op andere gronden in Vlietland.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil de ontwikkeling middels een aanpassing van het bestemmingsplan mogelijk maken. In de oorspronkelijke plannen was sprake van gestapelde woningen en drie horecagelegenheden.

Op een gemeentelijke informatieavond kwamen gisteren enkele tientallen mensen af. Enkelen van hen lieten zich meteen voor een woning inschrijven. (foto’s Dutch Lake Residence)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter