Activiteiten
Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel op Hofwijck

Op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, vindt de Dag van het Kasteel plaats. Huygens’ Hofwijck en 14 andere kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma de deuren voor het publiek. Deze landgoederen en buitenplaatsen vormen ‘Hollands Buiten’, een parelketting van groene, historische locaties tussen Hillegom en het Westland, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Breng een bezoek aan Hofwijck, de buitenplaats is open van 10.00-16.00 uur en heeft een programma voor jong en oud. Loop de tour door huis & tuin, bezoek de tentoonstelling Constantijn Huygens. Geuren en Beelden en de presentatie van de Rietveld Huygens Exchange What has Huygens ever done for us?.

In de tuin is er van alles te beleven voor kinderen. Om 10.45 uur start de theatervoorstelling ‘Ik wil een ridder zijn’ van Deep Deep. Deze grappige, interactieve voorstelling van 40 minuten gaat over twee prinsessen, een draak en een ridder.

Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken, een button kleuren, een speurtocht maken en Oudhollandse spelletjes spelen. Ook is de Sterrenwacht Rijswijk aanwezig, met twee telescopen. Door deze telescopen kun je de zonnevlekken ter grootte van de Aarde en groter zien én in de golflengte van waterstoflicht eventuele uitbarstingen waarnemen. Natuurlijk zijn ook Constantijn en Christiaan Huygens zelf aanwezig om alle gasten te verwelkomen op hun buiten.

Tickets kosten €5,- per persoon en kunnen aan de kassa worden gekocht. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter