Nieuws
Geen kans voor gokreclames

Onder het motto ‘Geen kans voor gokreclames’ verzoeken ChristenUnie, SP, GroenLinks, CDA en PvdA B&W om bij de aanbesteding van nieuwe reclameboodschappen, ook buiten, de mogelijkheid voor gokreclames uit te sluiten. Het betreft hier alle oppositiepartijen. Die hebben echter met z’n vijven geen meerderheid in de gemeenteraad. Ze hebben hun wens vervat in een motie die op 7 juni in de gemeenteraad aan de orde komt.

De vijf constateren dat online gokken sinds 1 oktober 2021 legaal is in Nederland en aanbieders hiervoor reclame mogen maken; dat het aantal reclame-uitingen voor online gokken toegenomen is, zowel online als in de openbare ruimte en dat het aantal bezoeken aan gokwebsites is toegenomen.

Zij geven B&W in overweging dat reclame voor online gokken verboden is voor jongeren tot 24 jaar en andere kwetsbare groepen; reclames in de openbare ruimte ongericht zijn; gokreclames verleidelijk zijn voor jongeren en andere kwetsbare groepen zoals (ex-) verslaafden en de verwachting is dat gokreclames voor extra gokverslaafden zorgen. Vandaar hun voorstel. (foto sign.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter