Nieuws
Noodopvang asielzoekers op grens Voorburg

Den Haag gaat op de hoek van de Regulusweg/Zonweg, onder de rook van Voorburg, een noodopvang voor 400 asielzoekers realiseren. Het betreft een leegstaand kantoor van de rijksoverheid. De opvang start op 1 juli en duurt vooralsnog tot 1 januari 2023.

Den Haag komt met de noodopvang tegemoet aan een verzoek van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA). Mogelijk wordt de opvang ook na 31 december voortgezet maar dan zullen er ook statushouders (asielzoekers die mogen blijven) en andere mensen die dringend een dak boven het hoofd nodig hebben, een plekje krijgen.

B&W van Den Haag kondigen een brief aan omwonenden aan. Er komt ook een informatiebijeenkomst met hen. Bij het project zegt Den Haag nauw samen te werken met de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het COA betaalt voor de opvang. Die organisatie is ook verantwoordelijk voor de veiligheid, dagbesteding, activiteiten en dagelijkse behoeften. Het COA zal ook het overleg met omwonenden en de gemeente Leidschendam-Voorburg moeten organiseren.

Den Haag wijst erop dat omliggende gemeenten nu ook al asielzoekers opvangen of binnenkort gaan opvangen. Het betreft Wassenaar (930), Zoetermeer (500), Rijswijk (525), Delft (200) en Den Haag zelf (52).

Regulusweg 1 bestaat uit vier verschillende blokken met oppervlakten van 16.500 vierkante meter, 5500, 5700 en 7400. Welk blok Den Haag voor de noodopvang gebruikt is nog onbekend. De huurprijs, te betalen voor COA, is 100 euro per vierkante meter per maand.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter