Nieuws
Schoolprestaties leden onder coronapandemie

Eén derde van de jongeren in de gemeente meent dat de eigen schoolprestaties hebben geleden onder de coronapandemie. Twintig procent voelde zich minder goed, tien procent ondervond een negatief effect op de eigen gezondheid. De coronapandemie beïnvloedde in negatieve zin de relatie met familie (11 procent) en vrienden (13 procent).

Dat blijkt uit de Corona gezondheidsmonitor jeugd 2021 gemeente Leidschendam-Voorburg, opgesteld door de GGD. Van de jongeren moest de helft in quarantaine, 34 procent had een familielid met corona, 15 procent kreeg het virus zelf.

Volgens de GGD was de impact van de coronapandemie op de jongeren beperkt en week deze niet af van het landelijke beeld. Het merendeel van de jongeren is weerbaar (jongens 90 procent, meisjes 84 procent), herstelt snel (jongens 65 procent, meisjes 64 procent) en kan goed met stress omgaan (jongens 44 procent, meisjes 42 procent).

Van de jongeren in Leidschendam-Voorburg voelt 73 procent zich gelukkig. Psychische klachten heeft 16 procent van de jongens, 44 procent van de meisjes. Vijf of meer gezondheidsklachten hebben 9 procent van de jongens, 28 procent van de meisjes.

28 procent van de jongeren aangegeven zich eenzaam te hebben gevoeld; 16% voelde zich soms en 12% voelde zich (zeer) vaak eenzaam. Dit is vergelijkbaar met het regiogemiddelde, aldus de GGD. Een kwart van de jongeren (24%) heeft er in de laatste 12 maanden wel eens serieus over gedacht een eind te maken aan zijn/haar leven. Ook dit is vergelijkbaar met het regiogemiddelde.

Van de jongeren leeft 4 procent in een gezin dat grote moeite heeft financieel rond te komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter