Nieuws
Zestig bosvilla’s in Duivenvoordecorridor

Ontwikkelaar Blauwhoed gaat 60 zogenoemde bosvilla’s bouwen in het westelijke deel van de Duivenvoordecorridor, het gebied tussen N447 en Vliet, daar waar ooit Life & Garden stond. De panden moeten in 2026 opgeleverd worden.

De villa’s worden in groepjes van 4, 6 of 8 geclusterd. Elke villa krijgt aan één of twee zijden groen. De oppervlakte varieert van 130 tot 170 vierkante meter. De bouw wordt afgestemd op de wensen van de bewoner. De woningen zelf worden uit hout en andere biologische materialen opgetrokken.

Volgens Blauwhoed wordt de buitenruimte ingericht samen met de bewoners. Er wordt in elk geval bos aangeplant. In het gebied komen wandelroutes en ontmoetingsplekken. Auto’s worden ondergronds geparkeerd. In een watergang komen ook steigers ten behoeve van bootjes van de bewoners.

In de buitenruimte ziet Blauwhoed mogelijkheden voor een voedselbos, een natuurlijke speeltuin, een plukweide, een boomgaard, een kwekerij. Ook wordt gesproken over een kippenhok en een geitenwei.

Blauwhoed sloot in februari al een deal met de gemeente over de ontwikkeling. De verkoop van de te bouwen woningen zou in de tweede helft van 2023 moeten starten.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter