Nieuws
Gemeente plaatst peilbuizen voor riolering

Op 9, 10 en 13 juni plaatst de gemeente op diverse locaties in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg peilbuizen. Dit is nodig ter voorbereiding op het mogelijk vervangen van de riolering in de wijk. Voor het plaatsen van de peilbuizen haalt de gemeente 1 tegel uit de stoep en boort daar een gat van 10 tot 12 cm doorsnede tot circa 3 meter diep in de grond. Na de werkzaamheden wordt een straatpot (soort deksel) op het gat geplaatst.

Via de peilbuizen verzamelt en vergelijkt de gemeente gegevens over de grondwaterstanden bij natte periodes en de standen bij droge periodes. Op die manier kan berekend worden welk effect een eventuele rioolvervanging zou hebben op de grondwaterstanden. De gemeente monitort de peilbuizen op afstand.

De locaties waar de gemeente de peilbuizen plaatst zijn: 3 buizen in de Veursestraatweg en Parnashofweg in Leidschendam; 2 buizen in de Zaagmolenstraat in Leidschendam; 2 buizen in de Marcellus Emantslaan en Prins van Lignestraat in Voorburg; 5 buizen in de Flaviusstraat en de Overburgkade in Voorburg; 3 buizen in de Santhorstraat in Stompwijk. Indien een peilbuis op particulier terrein geplaatst wordt dan heeft de eigenaar hiervoor toestemming gegeven.(foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter