Nieuws
Herstel Mariabeeld begraafplaats

Het onlangs door grafschennis zwaar beschadigde Mariabeeld op de begraafplaats naast de Martinuskerk, Oosteinde Voorburg, zal dit najaar worden hersteld. De zandstenen armen van Maria worden dan na reconstructie, teruggeplaatst. Dat heeft het Raadhuis bekend gemaakt. De gemeente betaalt mee aan de werkzaamheden. Overigens is het kerkbestuur nog in de archieven op zoek naar documenten over het eigendom van het beeld, dat op het priestergraf staat: de parochie of de gemeente. Het beeld stamt uit 1899. Bij de grafschennis werd het ‘bewerkt’ met de zijarm van een houten kruis dat elders op de begraafplaats uit de grond was gerukt. Het kruis werd daarbij als hamer gebruikt. Van de dader of daders ontbreekt nog steeds elk spoor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter