Nieuws
Schoon park als dank voor hulp aan Oekraïne
Hoe kunnen we de samenleving bedanken voor alle hulp die vluchtelingen uit Oekraïne krijgen? Dat vroegen Anna Struk en haar familieleden zich af. Ze besloten het Zijdepark in Leidschendam schoon te maken, zodat iedereen daar nog meer van een wandeling kan genieten. De Oekraïense Anna Struk woont zelf al 10 jaar in Nederland. Sinds kort biedt ze in haar huis ook onderdak aan 5 familieleden, die voor de oorlog in hun thuisland zijn gevlucht.

,,Het is vreselijk wat er in Oekraïne gebeurt. Maar tegelijkertijd willen wij onze dankbaarheid tonen voor alle hulp die er is. Niet alleen voor onze familie, maar voor heel Oekraïne. Als vrijwilliger zag ik de steun van gewone Nederlanders. Ik zag hoe kinderen armbanden verkochten en hoe de school en BSO van mijn dochter geld en spullen inzamelden om Oekraïne te helpen. Het is hartverwarmend.”

De familie van Anna wilde graag iets terugdoen voor de samenleving. Geïnspireerd door soortgelijke initiatieven van Oekraïners in Polen en Oekraïners in Oekraïne zelf, besloot de familie om een park schoon te maken. Met prikkers en zakken over de schouders gingen ze op een regenachtige donderdagochtend aan de slag in het park naast Westfield Mall of the Netherlands.

,,Op deze manier hopen we iets te doen waar iedereen iets aan heeft. Bijna iedereen houdt van een wandeling bij mooi weer, en dat is nog fijner als de omgeving schoon is en je van de natuur kunt genieten.” (Foto: Anna Struk)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter