Nieuws
Schrappen haltes heeft geen nadelige effecten

Het besluit van HTM om dertien haltes vooralsnog te schrappen heeft geen negatieve gevolgen gehad. Dat schrijft de directie in een rapport aan B&W van Den Haag. Het schrappen (in januari) was een bezuinigingsmaatregel. HTM stelt nu op basis van een eerste evaluatie:

– er geen sprake is van reizigersverlies;

– circa 50.000 reizigers per dag hebben profijt van een kortere reistijd. Dit is ruim 25 procent van alle HTM-reizigers per dag. Reissnelheid één van de belangrijkste drijfveren om voor het openbaar vervoer te kiezen, voegt HTM daaraan toe;

– het aantal klachten laat een piek laat zien bij de dienstregelingswijziging van januari 2022. Dit is niet anders dan bij andere dienstregelingswijzigingen;

– het aantal klachten over het opheffen van haltes was minder dan 2 procent van het aantal gedupeerde reizigers.

Op jaarbasis bespaart HTM door de maatregel 530.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter