Nieuws
Zestig jarige Jeugdmanege Hestar wil duidelijkheid

Jeugdmanege Hestar bestaat dit jaar 60 jaar. De stichting die zich al jaren inzet om kinderen te leren paardrijden en omgaan met paarden in een veilige en geborgde omgeving is opgericht in 1961 en uitgegroeid tot een begrip in Leidschendam. Vanwege de Corona pandemie heeft Hestar vorig jaar besloten om het feest dat bij zo’n jubileum past uit te stellen. Zaterdag 18 juni is het zover en zal er eindelijk een feestje gevierd worden voor jong en oud. De grootste wens van de stichting is dat er eindelijk duidelijkheid over de huisvesting komt.

De middag staat in het teken van de kinderen die allerlei activiteiten kunnen doen en kijken naar demonstraties die allemaal door eigen leden worden uitgevoerd. Zo is er een caroussel, voltige, een springdemonstratie maar ook ponyvoetbal en pony-van-het-jaar verkiezing. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Om 17 uur speelt de Voorburgse band The Inquisition en vanaf 18 uur gaat de BBQ aan en men sluit af met een feestavond. Voor de BBQ en feestavond is aanmelding via de website verplicht.

Tijden het jubileum wordt ook een reünie voor oud-Hestarianen gehouden. Er hebben zich al veel oud leden maar ook vrijwilligers en instructeurs aangemeld en we hopen natuurlijk op nog veel meer aanmeldingen. De reunie vindt plaats in de ‘kleine binnenbak’ – de houten rijbaan en vroeger de enige binnenrijbaan van de manege – die vorig jaar is gerenoveerd. Met behulp van vrijwilligers en donaties van klanten is deze rijhal helemaal opgeknapt. De inpandige oude kantine – ooit thuishonk voor veel ‘Hestarianen’ – is gesloopt waardoor de rijbaan is vergroot. Het asbest dak is vervangen en de bodem is voorzien van een nieuwe toplaag. Met het realiseren van een overdekte kijkersruimte voor de ouders en supporters is de opknapbeurt compleet.

Hestar bestaat uit een kleine 40 paarden en pony’s, zo’n 300 enthousiaste ruiters die wekelijks komen paardrijden en een groot team van enthousiaste mensen met een groot hart voor paarden en kinderen. Dit team bestaat deels uit vast personeel maar grotendeels uit vrijwilligers die zich richt op het lesgeven, bardiensten, wedstrijden en evenementen zoals ook ons jaarlijks terugkerende ponykamp. Het enthousiasme van dit team is een belangrijke factor voor het succes van Hestar. De mensen en pony’s maken het verschil.

Hestar kan terugkijken op roerige jaren met goede en slechte tijden. Na de financiële crisis gaat het ook met de stichting weer goed en zijn de nodige verbeteringen in de bedrijfsvoering en de accommodatie doorgevoerd. Inmiddels zit de manege bomvol enthousiaste ruiters en is de wachtlijst voor nieuwe leden langer dan ooit!

De grootste wens van de stichting op dit moment is duidelijkheid over de lange termijn huisvesting zodat Hestar klaar is voor de volgende 60 jaar! Met de jarenlange historie op de prachtige plek op sportterrein Duyvestein is een lange toekomst aldaar een lang gekoesterde wens. Maar de realiteit, waaronder ook de ontwikkelplannen voor deze locatie, maakt dat herplaatsing naar een alternatieve locatie een reële optie is. In samenwerking met meerdere partijen oriënteert Hestar zich op mogelijkheden aan de rand van de gemeente aan de rand van het groen en buitengebied dat Leidschendam te bieden heeft. Prioriteit voor Hestar is dat de stichting haar activiteiten op de lange termijn kan voortzetten en nog lang heel veel kinderen kan laten genieten van de paardensport.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter