Nieuws
Radio: Blijf weg! Complete chaos rond de Mall

Het kan altijd nog gekker. Na de topdrukte op Eerste Pinksterdag ontstond er maandag, Tweede Pinksterdag, een compleet verkeersinfarct in en om Leidschendam. Rond 14.00 uur werd mensen via de nationale radio verzocht om niet meer naar de Mall te komen. Alle toegangswegen zaten verstopt en er was geen parkeerplaats meer te vinden.

De files besloegen niet alleen de directe toegangswegen, de complete N 14 en zelfs een deel van snelweg A4 stond vast. Ook in Voorburg was topdrukte rond de afslag van de A12, de Prins Bernhardlaan en de Mgr. van Steelaan. In de verre omgeving was geen parkeerplek meer te vinden. In de wijken rond het winkelcentrum stonden de auto’s zelfs tot in de plantsoenen geparkeerd. Volgens omwonenden het gevolg van de verkeersbegeleiders, die de mensen voor een parkeerplek naar de woonwijken verwezen.

Op de N14 blokkeerde kruisend verkeer de doorstroming omdat men geregeld midden op de weg stond. Naar de Mall afslaand verkeer reed om vluchtheuvels heen of probeerde met twee auto’s naast elkaar de √©√©nbaansafslag te nemen. Ook links afslaand verkeer (uit de richting Wassenaar) stond geregeld dwars over de weg. Rode stoplichten werden genegeerd. Om de haverklap klonk luid getoeter uit de tunnels.

Ondertussen klagen die omwonenden van de Mall steen en been. Op sociale media moet vooral het gemeentebestuur het ontgelden. Dat wordt verantwoordelijk gehouden voor de komst van het mega winkelcentrum, de slechte bereikbaarheid en de parkeermalaise. Het toekomstig college wordt verweten vooral bezig te zijn met het verdelen van baantjes en portefeuilles, in plaats van snel de verantwoordelijkheid te pakken en met een oplossing te komen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter