Nieuws
Regatta doet Leidschendam-Voorburg aan

Morgen, woensdag 8 juni doet, als het weer meewerkt, de Ringvaart Regatta Leidschendam-Voorburg aan. Rond de Sluis zijn daarom de Delftsekade, het Sluisplein en een deel van de Plaspoelkade afgesloten voor verkeer. Dat is hele dag het geval. Er worden verkeersregelaars ingezet. Ter plekke is live muziek.

Aan de roeiwedstrijd, georganiseerd door de roeiverenigingen Laga en Asopos, doen 151 schepen mee. Zij leggen 100 kilometer af. De start is in Leiderdorp waarna de Kaag wordt overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een ‘rondje’ Ringvaart via Schiphol, wordt de Kaag opnieuw getrotseerd op weg naar Leiden en Leidschendam-Voorburg, om te finishen in Delft.

De boten starten tussen 06.00 en 09.00 uur. De snelsten worden begin van de middag in Leidschendam-Voorburg verwacht. In Leidschendam is er een stop van 45 minuten omdat alle boten hier van het water af moeten vanwege de sluis. Hier zullen vrijwilligers aanwezig zijn om de boten uit het water te tillen. Vandaag vindt de ‘opbouw’ plaats, donderdag de ‘afbouw’.

Oorspronkelijk moesten de boten woensdag 25 mei langs komen. Toen was het weer echter te slecht. 8 juni was de uitwijkdatum.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter