Nieuws
Zonneveld bij RijnlandRoute geschrapt

Er komt geen groot veld zonnepanelen bij de RijnlandRoute (verbinding A4-A44 ten noordoosten van natuur- en recreatiegebied Vlietland) om zo de energievoorziening te waarborgen. Het project, kosten 5 miljoen euro, is vanwege noodzakelijke bezuinigingen geschrapt.

Dat blijkt uit een Voortgangsreportage RijnlandRoute die Gedeputeerde Staten (GS) hebben uitgebracht. Het project RijnlandRoute stevent volgens de laatste berekeningen af op een tekort van 44,5 miljoen euro.

GS melden verder dat er vertraging optreedt bij de werken aan het vervolg van de RijnlandRoute, de Tjalmaweg (N206 tussen Leiden en Valkenburg) en dat de werken aan de Europaweg (N206 bij Leiden) veel meer gaan kosten dan voorzien.

Voor het hele project RijnlandRoute was 965 miljoen euro uitgetrokken met een risicovoorziening van 99 miljoen euro. Desondanks zijn nieuwe kredieten nodig, aldus GS.

De RijnlandRoute zelf moet eind 2024 in gebruik worden genomen; voor de Tjalmaweg is dat een jaar eerder. Bij de Europaweg wordt geen voorspelling meer gedaan.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter