Nieuws
Gratis online cursus: Aan de slag met een levende tuin

Droomt u van een tuin(tje) vol bloeiende bloemen, gezonde planten, vogels en insecten? Volg dan de gratis online cursus ‘Aan de slag met een levende tuin’ van IVN Natuureducatie.

De cursus bestaat uit 5 online lessen met een video en 1 of 2 opdrachten die u in uw eigen omgeving kunt uitvoeren. Elke module duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de cursus laat duurzame tuinexpert Anne Wieggers zien hoe u makkelijk en op een bij u passende manier meer leven in uw tuin krijgt. U leert hoe u uw tuin kunt omtoveren naar een fijne plek voor uzelf, planten en dieren. Van het maken van een schetsontwerp tot het kiezen van beplanting: deze cursus helpt u bij elke stap op weg.

De cursus is geschikt voor alle tuiniers: of u nu een klein stads- of dorpstuintje heeft, een balkon, of zelfs als u geen tuin heeft. Niet alleen tuinen komen aan bod, ook komen er tips voorbij om uw straat of buurt te vergroenen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van geveltuintjes of het opfleuren van boomspiegels. Door het vergroenen van uw tuin, (dak)terras, straat of buurt helpt u mee onze gemeente water- en klimaatbestendiger te maken.

U vindt de cursus op de website van IVN Natuureducatie

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter