Nieuws
Lof voor vertrekkende wethouders

De vertrekkende wethouders hebben collegiaal, oplossingsgericht, zaakgericht en resultaatgericht gewerkt. Het was fijn met hen te werken. Dat heeft burgemeester Jules Bijl gezegd in een vergadering van de gemeenteraad waarbij afscheid werd genomen van de wethouders uit de oude coalitie. Vandaag presenteren VVD, GBLV en D66 hun nieuwe team.

Bijl gaf aan dat Astrid van Eekelen (VVD) als wethouder terugkeert. Floor Kist (GroenLinks) was niet aanwezig. Een debat over sociale woningbouw liet hij ook over aan zijn collega Jan Willem Rouwendal. Juliette Bouw (CDA) en Jan Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP) spraken de gemeenteraad persoonlijk toe.

Bouw, die na zestien jaar lokale politiek afscheid nam, sprak over de keuzes die men moet maken tussen algemeen belang en het luisteren naar degenen die het best de weg weten te vinden naar wethouders en gemeenteraad. ‘Inwoners gaan altijd voor’, zo stelde zij over de maatstaf voor die keuzes.

De CDA-politica gaf ook aan in de tijd dat er sprake was van de komst van een asielzoekerscentrum in Schakenbosch bedreigd te zijn waardoor haar eigen veiligheid en die van haar gezinsleden in het geding was. Destijds was zij fractievoorzitter van het CDA.

Jan Willem Rouwendal zei als wethouder altijd te hebben geprobeerd het goede te doen voor Leidschendam-Voorburg. Hij dankte de gemeenteraad dat men het vier jaar met hem had uitgehouden ondanks zijn snelle spreken en ‘andere gebreken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter