Activiteiten
Venetia’s air op Hofwijck

Muziektheater LUKKA speelt de muziektheatervoorstelling  ‘Venetia’s air’ op zaterdag 25 juni 2022 om 20.00 uur op Hofwijck. De buitenplaats van Constantijn Huygens uit de Gouden Eeuw aan de Vliet in Voorburg is de ideale setting voor deze prachtige belevenis, want de voorstelling gaat over een opmerkelijke vrouw uit het Engeland van de 17e eeuw.

‘Venetia’s air’ wordt gespeeld door musici gespecialiseerd in Oude muziek samen met een verteller en een actrice/zangeres. LUKKA, een Rotterdams gezelschap, speelt bij voorkeur op mooie historische locaties, waarbij omgeving en inhoud een verbinding met elkaar aangaan. Regisseuse Bertine Hobbelman maakt een poëtisch en muzikaal drieluik over bijzondere vrouwen die voor wereldberoemde schilders een belangrijke inspiratiebron waren. Eerder waren dat de vrouwen die de beroemde schilder Johannes Vermeer omringden, in ‘Variaties op Vermeer’. Vanaf september 2021 is de tweede voorstelling in de reeks in première gegaan: ‘Venetia’s air’, geïnspireerd door het schilderij dat Anthony van Dyck van Venetia maakte, getiteld ‘Portrait of Venetia Stanley on her deathbed’. De voorstelling wordt omlijst door beamerbeelden.

Het verhaal speelt zich af in de Engelse hofkringen rond 1630. Venetia is kunstzinnig, belezen en heeft ambities. Haar schoonheid maakt haar een ster in haar tijd. Getrouwd met diplomaat Kenelm Digby geniet zij veel aanzien. Zoals te verwachten in die tijd telden haar vaardigheden en intelligentie niet mee; maar haar schoonheid des te meer. Venetia komt in botsing met de normen van haar tijd, als zij haar eigenzinnige weg gaat. Als een roos bloeit zij, adembenemend maar kort.  De vergankelijkheid van haar schoonheid heeft een dramatische uitwerking op Venetia!.

De voorstelling van circa 75 minuten wordt gespeeld in de Pronkzaal van Hofwijck op zaterdag 25 juni. Met een inloop om 19.30 uur en een start om 20.00 uur, met een drankje na afloop. Een ticket kost €19,50 en is te reserveren via secretariaat@hofwijck.nl Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de website: www.hofwijck.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter