Nieuws
Eerste aansluiting op glasvezel

De eerste inwoner in Leidschendam, de heer Raimondi, kan gebruikmaken van het supersnelle glasvezel om te bellen en gebruik te maken van internet en televisie, aangelegd door het bedrijf Open Dutch Fiber.

De gemeente werkt mee aan de aanleg van een glasvezelnetwerk zodat iedereen digitaal, nu en in de toekomst, goed bereikbaar is. Dit biedt inwoners, ondernemers en organisaties een extra manier om snel te kunnen internetten, televisie te kijken en te bellen, naast de bestaande manieren. Glasvezel is krachtig internet waarbij hoge snelheden kunnen worden bereikt en data via vezels van glas worden verzonden.

In meerdere wijken van Leidschendam en Voorburg is het glasvezelnetwerk al aangelegd. Het bedrijf Open Dutch Fiber verwacht nog tot het najaar van 2023 bezig te zijn om het netwerk in heel Leidschendam en Voorburg aan te leggen. Hiernaast is de gemeente nog in gesprek met marktpartijen om glasvezel ook in het buitengebied aan te leggen.

Informatie over het glasvezelnetwerk in Leidschendam-Voorburg: www.lv.nl/glasvezel  (foto Michel Groen).

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter