Nieuws
GroenLinks wil meertaligheid gemeente

GroenLinks-gemeenteraadslid Iris Feld pleit voor meertaligheid bij de gemeente. ‘De politiek is voor iedereen. Elke inwoner moet toegang hebben tot de gemeente, duidelijk hebben hoe contact te leggen en wat zijn/haar/hen rechten en plichten zijn. Momenteel is de gemeentelijke website slechts in het Nederlands beschikbaar. Inwoners die een paspoort willen aanvragen, bezwaar willen maken tegen belastingen, werk zoeken of schulden hebben, de Nederlandse nationaliteit willen aanvragen of vluchteling zijn, moeten Nederlands kunnen om te begrijpen wat er staat. Dit is wat GroenLinks betreft alles behalve wenselijk, en zou met het oog op inclusiviteit en het betrekken van inwoners, anders moeten. Daarom de volgende vragen aan het college van B&W: Hoeveel inwoners van deze gemeente beschikken niet over de Nederlandse taal? Is er data over de meest voorkomende talen die in deze gemeente worden gesproken? Is bekend voor welk percentage inwoners de gemeentelijke website niet leesbaar is omdat het slechts in het Nederlands beschikbaar is?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter