Nieuws
Ondernemers getoetst op toegankelijkheid bedrijven

Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen en is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland. Tijdens de route zijn afgelopen maanden winkelgebieden in verschillende gemeenten getoetst op toegankelijkheid van locaties voor mensen met een beperking. Ook de openbare ruimte is hierin meegenomen. In gemeente Leidschendam-Voorburg zijn in totaal 21 ondernemers getoetst op toegankelijkheid, waaronder 17 winkels en 4 horecalocaties.

Door mee te doen aan het project ontvingen de ondernemers gratis advies van een gespecialiseerde inspecteur. Betrokken ondernemersverenigingen, belangenorganisaties en gemeenten zijn enthousiast. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven zodat iedereen er ongehinderd een dagje op uit kan. Dit overzicht is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl

Wethouder Astrid van Eekelen: ,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in Leidschendam-Voorburg. De ambitie is dat iedereen binnen zijn mogelijkheden een plekje heeft en mee kan doen in onze gemeente. En aan de andere kant, als het gaat over de ondernemers, dat alle winkels toegankelijk zijn binnen de mogelijkheden.” (foto ESVSHOP.nl)

Bekijk ook de video MKB Toegankelijke Route in gemeente Leidschendam-Voorburg

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter