Nieuws
Bewoners Klein Plaspoelpolder woedend

Meer dan 15 jaar hebben bewoners van Klein Plaspoelpolder, met name in de Dokter Huijserstraat, overlast ondervonden van de diverse werkzaamheden waaronder de bouw van de huizen in de Dokter van Zeelandstraat en de aanleg van de Plaspoelhaven. Vrachtverkeer dat ’s morgens om 6.00 uur bouwmaterialen komt aanleveren, bouwvakkers die rond die tijd arriveren; en recent mag er ook op zaterdag gebouwd worden.

Steigerpalen die om 6 uur ’s morgens met donderend geraas achterop een vrachtauto door de straat worden gereden, daarna van de vrachtauto’s worden afgegooid. Hetzelfde verhaal geldt voor diverse hekwerken, hetzelfde geldt voor bouwmaterialen. En als er is gelost, beginnen de drilboren, en ander zwaar elektrisch gereedschap. Toen op een maandagochtend om 6.45 uur plotseling geheid ging worden, schrokken sommige bewoners zich lam. Niemand was erover geïnformeerd.

En nu worden ze geconfronteerd met de volgende ellende: op 1 juni kreeg men een brief van de gemeente in de bus. Op 13 juni werd er begonnen met het vervangen van de riolering in de Dokter van Zeelandstraat, inclusief herbestrating. De werken duurden zeker tot eind augustus. Omrijden via de Dokter Huijserstraat.

De door bewoners ingeschakelde omgevingsmanager – door de gemeente ingehuurd – bleek van niets te weten. Bovendien liet hij weten te stoppen met zijn werk. Zijn vervanger werd een ambtenaar van de gemeente. De omgevingsmanager kwam er overigens na beraad van inwoners met wethouder Astrid van Eekelen over alle overlast.

‘Wat hebben de overleggen met de wethouder en ambtenaren en het aanstellen van die externe adviseur voor zin gehad? Wij blijven geconfronteerd worden met grote overlast. We hebben dus voor de kat z’n viool de overleggen gehad. Meedenken van bewoners? Doen we. We praten met ze, stellen pro forma een externe omgevingsmanager aan, en gaan verder onverdroten door met wij als gemeente doen: bouwen en ons niets van de bewoners aantrekken. De externe is inmiddels vertrokken. Vermoedelijk omdat hij door had een wassen neus te zijn’, aldus een verklaring van de bewoners, die zinnen op actie. ‘De bewoners zijn niet belangrijk voor wethouder Van Eekelen, dat blijkt wederom. Bouwen, grote huizen bouwen, de mensen in de flats kunnen stikken met hun klaagzangen over de permanente herrie en ander gedoe’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter