Nieuws
Brandweer mag weer over Vlietbruggen

De brandweer mag weer gebruik maken van de zuidelijke Sluisbrug in Leidschendam en de Wijkerbrug in Voorburg. De provincie Zuid-Holland heeft daar toestemming voor gegeven. Eerder verbood de provincie de brandweer de bruggen te gebruiken vanwege de ‘aslast’ van de auto’s. Daardoor moest de brandweer altijd van de N14-tunnel onder de Vliet door gebruik maken bij een inzet aan de andere kant van de waterweg. Dat had invloed op de opkomsttijden.

Een en ander blijkt uit antwoorden van wethouder Astrid van Eekelen op vragen van CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller. Die wilde weten of een plotse afsluiting van de Sytwendetunnels dezelfde negatieve effecten zou hebben als de afsluiting van de Ketheltunnel in de A4 bij Delft op 16 mei. En wat daar tegen gedaan werd.

‘Indien er zich een ongeplande stremming voordoet in de Sijtwendetunnels informeert de Regiodesk van Zuid-Holland Bereikbaar de verkeersregiekamer van de gemeente Den Haag. Samen met de verkeersregiekamer wordt gekeken welke vooraf opgesteld circulatieplan op dat moment wordt ingezet’, aldus Van Eekelen De verkeersregiekamer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bezet. ‘Daarnaast informeert de Rijkswaterstaat verkeerscentrale direct de meldkamer van de hulpdiensten zodat zij op de tunnelsluiting kunnen anticiperen’.

‘De verkeerscirculatieplannen zijn afgestemd en bekend bij de wegbeheerders en The Mall, echter verschilt het verkeersaanbod per dag en kan er bij een calamiteit in overleg voor gekozen worden om bewust af te wijken van het vastgestelde verkeerscirculatieplan’, meldt de wethouder verder. ‘Er is geregeld contact tussen verkeerskundigen van Rijkswaterstaat, de gemeente en The Mall. Waar nodig worden de circulatieplannen bijgesteld’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter