Nieuws
Gehavend VCC verslaat VRA

VCC heeft de plaatsing voor de kampioenspoule extra glans gegeven door VRA op eigen veld te verslaan. Het werd 231-159. Delano Potgieter (vier wickets) en Bas de Leede (81 runs) waren in belangrijke mate verantwoordelijk voor de winst. De snelle bowlers die niet mochten bowlen, werden uitstekend vervangen.

Met Logan van Beek, Viv Kingma, Bas de Leede, Delano Potgieter, Karl Nieuwoudt, Ali Ahmad en Steffen Mulder heeft VCC een aantal sterke seamers (spelers die bij het bowlen de bal op de naad gooien waardoor hij extra effect krijgt, red.) in de gelederen. Met samen 48 wickets tot nu toe bewijzen ze dat week in, week uit.

Logan van Beek en Viv Kingma hadden kleine blessures en bleven aan de kant. En ook Bas de Leede moet straks aan de bak tegen wereldkampioen Engeland en bowlde dus niet. Delano Potgieter, Ali Ahmad, Karl Niewoudt en Steffen Mulder namen het stokje over, al raakte ook Nieuwoudt tijdens de wedstrijd geblesseerd.

VRA verloor dankzij fantastisch bowlen van Delano Potgieter (4-28) al snel enkele wickets, waaronder dat van dangerman Vikram Singh in de vierde over. Met vijf wickets down bouwden Udit Nashier (38) en Peter Borren (28) echter aan een prima partnership van 57 runs voor het zesde wicket. Toen zij beiden waren ingerekend en Eduard Visser werd gecleand door een beauty van Ali Ahmad, was het game, set en match voor de Voorburgers, hoewel Mitch Lees (36 runs) in de slotfase nog enkele formidabele zessen over het hoofd sloeg. VRA kwam tot 159.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter