Nieuws
Hackathon op Buitenplaats Molenwei

Hoe worden milieu gegevens opengesteld voor boeren, om hen te helpen beter geïnformeerde beslissingen over landbeheer te nemen en hun milieuprestaties te verbeteren? Dat is het hoofddoel van de 32 uur durende NIVA Hackathon die op donderdag 16 en vrijdag 17 juni op Buitenplaats Molenwei  in Leidschendam-Voorburg plaatsvindt.

Het project NIVA speelt in op digitale trends die kunnen leiden tot een meer duurzame landbouwproductie in de EU-lidstaten en kunnen helpen bij het verminderen van de administratieve lasten voor agrariërs en belanghebbenden. Met de hackathon bouwt NIVA voort op de resultaten van het NIVA4CAP-programma, een samenwerking van betaalorganen uit 9 EU-lidstaten om nieuwe tools te ontwikkelen om hun administratie- en controlesystemen te verbeteren, en tegelijkertijd boeren kansen te bieden om hun landbouwpraktijken te verbeteren .

De hackathon biedt de mogelijkheid om in een internationale setting te werken, omdat het onderdeel is van een H2020-programma. Parallel aan de hackathon in Nederland werken teams op afstand in andere EU-landen.

Op 11 juli volgt een driedaags symposium en strijkt een internationale delegatie wederom neer op Buitenplaats Molenwei.

Zo’n 30 creatieveling die boeren willen ondersteunen met innovatieve datagedreven oplossingen en die op zoek zijn naar uitdagende leermogelijkheden hebben zich al aangemeld. Deelnemers dienen ofwel domeinkennis en/of data/IT-vaardigheden te hebben. De hackathon biedt een unieke kans om samen te werken met internationale vertegenwoordigers van betaalorganen, technisch onderlegde creatievelingen, milieuonderzoekers en andere experts. Zowel individuen als groepen kunnen zich inschrijven. De organisatie zorgt voor goed samengestelde multidisciplinaire teams.

Meer info https://www.niva4cap.eu/niva-hack-16th-and-17th-of-june-2022/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter