Activiteiten
Archeologiedagen met veel Romeinen

Dit weekend zijn de Nationale Archeologiedagen. Ga eens speuren in de Romeinenzaal van het museum Swaensteyn of doe mee met alle Romeinse activiteiten van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV). Op zondag 19 juni kunnen jong en oud in Park Arentsburg, Voorburg-West, kennis nemen van het Romeinse verleden van deze plek. Hier heeft AWLV een heel programma opgezet. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden terecht bij een kraam vol Romeinse informatie.

‘Er zijn op deze plek duizenden scherven gevonden van allerlei soorten Romeins aardewerk. Wilt u weten wat deze scherven ons vertellen over Forum Hadriani en wilt u zelf ook eens Romeins aardewerk determineren? Kom dan langs’, aldus de werkgroep.

Verder worden er twee rondleidingen door het park gegeven (13.30 en 15.00 uur) waarin deelnemers meer te weten komt over de Romeinse stad Forum Hadriani. Voor kinderen is er een speurtocht langs de Romeinse resten. De kinderen kunnen bovendien een Romeins mozaiek maken. Ter plekke is ook een manshoge middeleeuwse wegenkaart (een zogenoemde Peutingerkaart) naar Romeins voorbeeld te zien met daarop ook Forum Hadriani. Meer info: www.awlv.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter