Nieuws
Burgemeester huldigt junior Cyber Agents

Woensdag 15 juni was een bijzondere dag voor Qamar, ‘Vinkje’ en Kai. Zij werden door burgemeester Jules Bijl officieel gehuldigd tot junior Cyber Agent van onze gemeente. De afgelopen weken speelden zij het online spel Hackshield over veilig internetten en scoorden de meeste punten. De 9-jarige Qamar werd met 25.830 punten eerste, gevolgd door ‘Vinkje’ – die liever anoniem blijft – met 24.180 punten. De 11-jarige Kai werd met 17.800 punten derde.

Kinderen en jongeren zitten steeds vaker op internet en social media. Vaak zijn ze zich niet bewust van de online gevaren die ze lopen. Daardoor zijn ze een makkelijke prooi voor computercriminelen. Jules Bijl: ,,We willen dat kinderen in onze gemeente zo goed mogelijk worden voorbereid op het internet en zich bewust zijn van mogelijke gevaren die daar schuilgaan. Daarom hebben we vanaf 7 februari meerdere keren op basisscholen en in de kranten een oproep aan alle kinderen in onze gemeente gedaan om HackShield te spelen. Op 24 mei hebben we gekeken wie de meeste punten tot dan toe hadden gescoord. In totaal deden toen 245 kinderen uit onze gemeente mee. De winnaars waren Qamar, ‘Vinkje’ en Kai. Ik vind het erg leuk om hen persoonlijk te mogen feliciteren.”

De winnaars ontvingen alle drie een oorkonde, een pin en het boek What the H@ck. Daarnaast ontving Qamar een cheque voor klimbos Het Klimeiland bij Vlietland. ‘Vinkje’ en Kai ontvingen beiden een bioscoopbon voor Kinepolis in de Mall.

HackShield is een gratis online spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die hen bewust leert om te gaan met (de gevaren van) het internet en social media. Door puzzels op te lossen, vragen te beantwoorden en missies uit te voeren, leren zij alles over het herkennen en voorkomen van online criminaliteit. Daarmee kunnen zij niet alleen zichzelf, maar ook hun opa’s, oma’s, ouders en anderen in hun omgeving hiertegen beschermen.

Het spel is te spelen via www.joinhackshield.nl Het is een doorlopend spel dat voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe vragen en missies. Jules Bijl: ,,Ik hoop dat veel kinderen het spel blijven of alsnog gaan spelen. Want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is onze gemeente.”

(Foto: Qamar, ‘Vinkje’ en Kai met hun trotse families, burgemeester Jules en jeugdagent Melvin. Foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter