Nieuws
Ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties

Verenigingen en stichtingen zijn hard geraakt door de coronacrisis. Vrijwilligers zijn afgehaakt omdat ze zich zorgen maakten om hun gezondheid, of omdat activiteiten tijdelijk niet doorgingen. Nu zijn veel activiteiten weer van start, maar lang niet alle vrijwilligers zijn teruggekeerd. Daarom gaat de gemeente ondersteunen bij het behouden van bestaande vrijwilligers en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers.

LVvoorElkaar gaat trainingen voor vrijwilligersorganisaties aanbieden, gericht op het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Bijvoorbeeld over hoe zij storytelling en social media in kunnen zetten, hoe ze jongeren kunnen aantrekken en hoe ze om kunnen gaan met ‘nieuwe vrijwilligers’, zoals flexvrijwilligers, geleide vrijwilligers en bedrijfsvrijwilligers. Ook komen er trainingen voor vrijwilligers, zoals gespreksvoering.

Vrijwilligersorganisaties die waardering willen tonen aan hun vrijwilligers en willen zorgen voor meer verbinden, bijvoorbeeld door een ontspannend uitje te organiseren waar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, kunnen hiervoor een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Dit kan via www.vlietwensen.nl

Daarnaast worden de activiteiten bij de jongerensoos in Stompwijk uitgebreid. Voor de coronacrisis leidden de vrijwilligers die de activiteiten organiseerden de generatie na hen op, zodat er een continue stroom was van vrijwilligers die activiteiten kunnen organiseren. Door corona konden de activiteiten niet doorgaan, dus is deze keten doorbroken. Door weer meer activiteiten op te starten, zoals Streetart met stiften, een workshop T-Shirt maken en een tienerdisco ontstaat, ontstaat er weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers om ervaring op te doen en deze kennis uiteindelijk weer door te geven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter