Nieuws
Student krijgt geen energietoeslag

GroenLinks wil weten waarom studenten in Leidschendam-Voorburg geen recht hebben op de energietoeslag als compensatie van gestegen energiekosten. Dat blijkt uit vragen van gemeenteraadslid Marie-Christine van der Gronde. Zij verwijst naar juristen die onlangs in het tv-programma Nieuwsuur verklaarden dat het uitsluiten van studenten voor de toeslag onrechtmatig is. ‘Hoeveel studenten hebben tot nu toe de eenmalige energietoeslag aangevraagd? Krijgen deze studenten de energietoeslag uitgekeerd, of niet? Wat is het oordeel van de juristen van onze gemeente, met betrekking tot de rechtmatigheid van het uitsluiten van studenten van de eenmalige energietoeslag? Ziet het college van B&W aanleiding om studenten alsnog energietoeslag uit te keren, wanneer zij dit aanvragen of reeds aangevraagd hebben’, zo vraagt het gemeenteraadslid B&W.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter