Nieuws
Afvalsuppen in de wijk Prinsenhof

Jongeren van 9 tot 12 jaar hebben in de wijk Prinsenhof in Leidschendam-Voorburg al suppend plastic afval uit het water gehaald. De organisatoren Stichting Techniekmenu en Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg willen hiermee jongeren bewust maken van de plastic soep problematiek. Na een korte instructie van begeleiders van SUPBinckies over hoe te suppen, gingen de kinderen enthousiast het water op.

Organisator Harrie Ozinga: ,,Het is fantastisch te zien dat kinderen enthousiast worden van water en met plezier hun steentje bijdragen aan schoon water en een schonere leefomgeving. Na wat onwennig op de supboards te staan, zijn deze middag door de kinderen heel wat meters op het water gemaakt met als resultaat een schonere vijver in het park.”

Afvalsuppen in de wijk wordt financieel ondersteund door Provincie Zuid-Holland en is ontstaan na het grote succes van de eerste editie van de Vliet Clean SUP in 2021. Net als in 2021 nemen tientallen jeugdleden (12 tot 15 jaar) van lokale verenigingen in de laatste week van de zomervakantie deel aan de Vliet Clean SUP. Samen ruimen ze al suppend zwerfafval op uit de Vliet tussen Leiden en Delft. Meer informatie over de activiteiten, vind je op www.clean-sup.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter