Nieuws
Bereikbaarheid Haagse kuststrook dit weekend

Dit weekend wordt het druk in de Haagse kuststrook. Vlaggetjesdag 2022 kondigt niet alleen de Nieuwe Hollandse haring aan, ook de zomer. Dit weekend wordt er mooi weer verwacht en ook veel bezoekers. Om de komende dagen zo soepel mogelijk te laten verlopen, werkt de gemeente Den Haag met scenario’s. Zaterdag zet de gemeente een scenario in dat past bij grote drukte. Daar horen veel maatregelen bij die er onder meer voor zorgen dat er zo min mogelijk verkeershinder en overlast voor bewoners en bezoekers ontstaat. De situatie wordt voortdurend gemonitord zodat er steeds snel kan worden bijgestuurd.

Dat betekent: hoe drukker het wordt, hoe meer maatregelen er zijn. Denk daarbij aan het inzetten van verkeersregelaars, extra politie en handhavers, of aan het afsluiten van sommige straten. Ook zijn er op de boulevard vrijwilligersaanwezig die vragen beantwoorden, de weg wijzen en bezoekers tegelijkertijd op de ‘strandregels’ wijzen. Boulevardstewards spreken specifiek jongeren aan op ongewenst gedrag.

Een paar reistips voor bezoekers van binnen en buiten Den Haag om er voor te zorgen dat de reis snel en zorgeloos is en iedereen kan geniet van zon, zee, strand en de mooie evenementen:

=Komt u uit de buurt? Pak dan een (deel-)fiets, (deel-)bakfiets of (deel-)scooter,

= Kom met het openbaar vervoer,

= Kom vroeg (voor 10 uur) of juist wat later (na 18.00 uur),

= Reist u met de auto? Voorkom file, en maak gebruik van Park + Beach. U parkeert uw auto in een parkeergarage in de stad en reist daarna met de tram of op de fiets in 15 minuten naar Scheveningen. Het tarief is erg aantrekkelijk: € 5 voor 24 uur parkeren inclusief de tram of fiets. q-park.nl/parkbeach(externe link)

= Parkeer niet in de woonwijken. U kunt hier maar heel even staan (maximaal 60 of 120 minuten) en er wordt in de zomer streng gehandhaafd. Bij een eerste parkeerbon kan er al een wielklem worden gezet.

Er zijn allerlei bus- en tramlijnen die richting Scheveningen en Kijkduin rijden. HTM adviseert om voor de actuele reisinformatie htm.nl(externe link) en de HTM-reisapp te raadplegen:

=Tram 1 Scheveningen Noorderstrand: het strand is ook goed bereikbaar vanaf de halten Keizerstraat en Beelden aan zee,

=Tram 9, bus 21, bus 23 Scheveningen Noorderstrand,

=Tram 11 Scheveningen Haven: stap uit bij de halte Doornstraat of de halte Duinstraat voor de haven. Het strand is op loopafstand van de eindhalte,

=Tram 12 en bus 22 Duindorp: Het Zuiderstrand ligt op loopafstand van de eindhalte. Voor Scheveningen Haven stap uit bij bushalte Duinstraat,

=Tram 16 Statenkwartier: voor Scheveningen Haven stap uit bij de halte Van Boetzelaerlaan,

=Bus 23, 24 en 26 Kijkduin,

=Bus 28 Den Haag Zuiderstrand: Scheveningen Haven is op loopafstand van de halte Statenlaan. (foto gemeente Den Haag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter