Nieuws
Buddy’s voor gezinnen met Oekraïnse vluchtelingen
Hoe kunnen we vluchtelingen uit Oekraïne het beste helpen? Dat vroegen de leden van Lionsclub Voorburg zich af. Inzamelingsacties voor spullen en geld waren er al genoeg. Daarom besloot de serviceclub buddy’s te leveren die de gastgezinnen kunnen ondersteunen.

,,Wij hebben enorme bewondering voor alle gastgezinnen”, vertelt Igor Cordia namens de Lionsclub. ,,Het lijkt ons best zwaar. Er moeten veel praktische zaken worden geregeld en vaak hebben de vluchtelingen allerlei vragen en zorgen, waar de gastgezinnen bij proberen te helpen. Daarnaast leveren ze in hun eigen huis ruimte en privacy in, wat soms ook lastig is.”

De buddy’s van de Lionsclub helpen de gastgezinnen bij het zoeken naar antwoorden. De vragen die ze tot nu toe hebben gekregen, zijn heel divers. Waar kunnen kinderen uit Oekraïne naar school? Hoe komen we aan een fiets? Of aan kleding? Is er betaald werk voor vluchtelingen uit Oekraïne? Wie kan er op de kinderen passen als een vluchteling een ziekenhuisafspraak heeft? De buddy’s gaan samen met het gastgezin op zoek naar antwoorden op praktische vragen.

Igor: ,,Gastgezinnen mogen ook contact opnemen als ze behoefte hebben aan een luisterend oor, of als ze willen sparren hoe ze toch meer privacy of structuur in een druk huishouden kunnen creëren. We hebben een groot en divers netwerk, dus we weten bijna altijd wel iemand die mee kan denken.”

Gastgezinnen die behoefte hebben aan een buddy, kunnen contact opnemen via  lionsclubvoorburg@gmail.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter