Nieuws
Nieuwe speeltuin Voorburg-West

De gemeente gaat op het Agoraveld achter het gelijknamige wijkcentrum aan de Fonteynenburghlaan Voorburg-West, een nieuwe speeltuin aanleggen. Formeel gaat het om een herinrichting van de bestaande speelplek door er nieuwe speeltoestellen te plaatsen en de ondergrond te vervangen.

Aan de kant van de volkstuinen komen vier zogenoemde terpen. Op terp 1, gerekend vanaf de Fonteynenburghlaan, komen een wachttoren en verende paarden voor peuters en kleuters. Op terp 2 rekstokken, schommels en een mandschommel. Op terp 3 een draaitoestel in de vorm van een ring (super nova). Op terp 4 een wachttoren met klimtoestel.

De ondergrond zal bestaan uit gras, gras meet bloemen, struingroen, rubber snippers en rubber grastegels. Aan de zijde van Park Arentsburg komt een picknickplek met tafels en banken.

De Rijksdienst voor cultureel erfgoed heeft toestemming gegeven voor de werken. De grond hier is een rijksmonument vanwege de ondergrondse aanwezigheid van restanten van de Romeinse stad Forum Hadriani. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter