Activiteiten
Podium ‘jong talent’ in De Hoeksteen groot succes

Het podium voor jong muzikaal talent in De Hoeksteen was een groot succes. Al in 2019 werden er plannen gemaakt voor samenwerking tussen de Hoeksteen en het Huygens Festival om meer gelegenheid te organiseren voor jong klassiek talent om op te treden. Vanwege de Coronamaatregelen was nu pas de eerste editie en bleek deze het lange wachten meer dan waard.

Het programma was zeer gevarieerd van barok tot hedendaags en dankzij de goede akoestiek van de Hoeksteen klonk het prachtig. Op het podium stonden Melisse Markesteijn (dwarsfluit), het duo Tudor Marin (cello) en Alexander van den Burg (viool), Wojchiec Szymonik (klarinet) begeleid door pianiste Nadia Askarova, het duo Nina Broeva (viool) en Damiën Heemskerk (piano), Damiën speelde ook solo, Eran Heymann (piano) en Trio Amare met Timen de  Bruijne (cello). Pouya Azimi (viool) en Pallavi Nandoe (piano). Als afsluiting en verrassing zong de 6 jaar oude Oekraïense Milana Borodaj het lied ‘Oy u Lizi’ dat bij alle aanwezigen een gevoelige snaar raakte.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter