Activiteiten
Koos Mark Big Band in Theater Ludens

Dit is het programma tot en met 26 juni van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 23 juni: Filmhuis / Spencer /  Duitsland/Chili/VS/VK 2021. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Biografie van Pablo Larraín.  Met o.a. Kristen Stewart, Timothy Spall, Sally Hawkins, Sean Harris . Het is 1991 – tien jaar na haar huwelijk met Prins Charles – en het leven van prinses Diana (Stewart in topvorm) ligt in duigen. Charles bedriegt haar openlijk (met Camilla Parker-Bowles) en Diana zit gevangen in een liefdeloos huwelijk. Toch wordt ze geacht om met de familie kerstfeest te vieren in Sandringham, een monstrueus landhuis dat prima zou passen in horrorfilm The Shining. Diana beseft daar dat ze haar koninklijke rol niet langer kan en wil spelen en komt aarzelend in verzet. Magistrale mix van genres (melodrama, horror, farce) van de Chileense regisseur Larraín (Jackie), met een fijn vilein script van Steven Knight (Eastern Promises, Locke).

Donderdag 23 juni: Filmhuis  / Corpus Christi / Polen 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.  

Drama van Jan Komasa. Met o.a. Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek en Zdzislaw Wardejn. Aangrijpend drama over jonge delinquent Daniel, die de jeugdinrichting ontvlucht en zich in een plattelandsdorpje voordoet als priester. Waar hij met zijn eigenzinnige aanpak en dwarse morele opvattingen voor veel opschudding zorgt. Maar ook trauma’s aanpakt waar de vorige priester niet aan durfde te beginnen. Acteur Bielenia is – met zijn grote, wijd opengesperde ogen en nerveuze lichaam – perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama (hard in de jeugdinrichting, hoopvol in het dorpje) vakkundig af. Het fraaie, strakke camerawerk is van Piotr Sobocinski jr. Genomineerd voor Oscar voor beste niet-Engelstalige film in 2020.

Zondag 26 juni: Muziek / Koos Mark Big Band – The Big Band Years. Aanvangstijd 15.00 uur . Toegangsprijs € 16,00. 

Van Duke Ellington tot Chick Corea en van Benny Goodman via Harry James en de Dorsey Brothers naar Glenn Miller. Ze komen allemaal langs bij ‘The Big Band Years’ op zondag 26 juni 2022 als de Koos Mark Big Band het derde jubileumconcert speelt in theater Ludens.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter