Activiteiten
Vlietland weer strijdtoneel voor paardensport

In het weekend van 25 en 26 juni is het  recreatiegebied Vlietland het strijdtoneel voor de SGW (samengestelde wedstrijden) voor paarden, pony’s en mencombinaties. In totaal trekken ruim 300 ruiters, ruiters en menners naar SGW Vlietland. Deze wedstrijd wordt voor de negentiende keer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland. Op beide dagen wordt om 08.00 uur gestart.

Ruiters en menners gaan dit weekeinde met elkaar de strijd aan voor de ereplaatsen en staat ook het Regiokampioenschap voor Zuid-Holland op het programma. Parcoursbouwers Kees de Jong en Martin Spruijt (ruiters) en Ab Spaan (menners) hebben met de bouwploegen al hun ervaring in de hindernissen en trajecten gestoken.

De aantrekkelijk crosscountry slingert zich in een 3 km lang parcours op zaterdag en zondag door de bosgebieden. In het parcours zijn naast veel natuurlijke hindernissen (boomstammen, wallencombinatie) ook een picknicktafel, ophaalbrug en natuurlijk de spectaculaire waterhindernis opgenomen.

Op de ligvelden nabij de zwemplas vindt zondag een oefen-minimarathon plaats. Hieraan kunnen zowel bondsleden als recreatieve menners deelnemen. In het compacte parcours zijn rond de 15 tot 18 poorten waarvan 3 marathonachtige hindernissen en een uitdagende waterhindernis opgenomen. Dit parcours moet zo snel mogelijk (en zonder fouten) worden afgelegd. Hierin wisselt dus behendigheid en het technisch nemen van hindernissen elkaar in een spannend spektakel op.

Op zaterdag is er na 16.00 uur voor de Bixie-ruitertjes – kinderen in de leeftijd van jong tot 14 jaar – een oefencrossje onder professionele begeleiding. Hierin springen de ruitertjes , die aan het begin staan van misschien wel een glorieuze toekomst in deze sport, over verschillende hindernissen en gaan ook door de waterbak.

Zaterdag verrijden de klassen M-paarden, L-pony’s en M-pony’s hun wedstrijden en start de eerste combinatie rond 11.00 uur in de cross. Op zondag is dat circa 10.00 uur en komen de B paarden, B en L-pony’s aan de beurt. Daarnaast is er zondag ruim baan voor de recreatieve klassen BB-paarden en pony’s. Zondagmiddag staat de oefen-minimarathon op het programma.

Zo rond een uur of vijf 5 ’s middags komt de laatste deelnemer over de finish en sluit men het boek van 19 jaar SGW Vlietland. Dit vanwege de bouw van recreatiewoningen in Vlietland waardoor er in de toekomst geen plek meer is voor de paardensport.

De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. De wedstrijd is goed te volgen vanuit het strodorp. Deze plek biedt uitzicht op de springring, het cross countryparcours en de losrijterreinen voor de ruiters. Bij de zwemplas hebben de parcoursbouwers de waterhindernissen gebouwd en bevindt zich het terrein van de minimarathon. Het strodorp is gevuld met diverse winkeltjes en demonstraties van sponsoren die de wedstrijd ondersteunen.

Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op www.eventingzuidholland.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter